BrettOrd.no
      UrbanDictionary.com Slik spiller du:

  • Klikk på brettet og bruk tastaturet for å legge inn ord
  • Beveg deg rundt med piltaster, mellomrom, slettetast og enter
  • Bruk et ? for å markere en blank brikke i dine tilgjengelige bokstaver
  • Dobbelklikk på brettet for å markere en brikke som blank (ikke poenggivende)
  • For å raskt legge inn ord nedover, bruk enter mellom hver bokstav
  • For å endre poengrutene, klikk "endre scoring" under brettet og klikk med musen (flere ganger) på brettet for å endre

 Spill og last ned slike spill:

Morsomme måter å bruke brettord.no

Mål din dyktighet
Finn selv, uten brettord.no, det beste trekket du klarer. Legg deretter inn brettet og dine bokstaver for å se hva brettord.no foreslår. Om brettord.no foreslår bedre ord, bruk da litt tid på å se hvilke ord dette er. Kanskje er det enkelte typer ord eller ord med bestemte endelser du ikke ser. Da kan du lære å se etter dem neste gang. På denne måten blir du raskt en bedre spiller.

Bli en mer strategisk spiller
Avtal med din motspiller at alle hjelpemidler er lov. Dermed vil dere begge alltid ha de beste trekkene til rådighet. Som på en eksamen med åpen bok (alle hjelpemidler) er det da evnen til å velge det riktige fra alle mulighetene som gir best resultat. På denne måten vil du se hvor viktig det er å legge ord som gjør det vanskelig for motstanderen å nå bonusfelt, selv om ordet du legger ikke gir deg mest poeng der og da. Det kan også være lurt å holde på høytscorende bokstaver som y og æ, som det bare finnes en av hver av i hvert spill, inntil man kan plassere dem på et bonusfelt.

Velg en kategori
Noen ganger er konkurranseelementet mindre viktig enn chat og humor underveis i spillet. En morsom vri for å forvirre eller imponere motstanderen er å stadig spille ord av en bestemt kategori. Brettord.no viser en lang liste ord som passer. Bla nedover listen og velg hele tiden ord som passer i et tema. For eksempel uvanlige ord - eller kanskje flørtende ord.

Praktiser fremmedspråk
Hatt fransk på skolen? Litt rusten? Finn en tilfeldig fransk motspiller og bruk brettord.no bare akkurat nok til at det ikke blir kjedelig for din motspiller. Benytt sjansen til å bruke fremmedspråket ditt både i spillet og ved å chatte med motstanderen din. Kanskje får du nye venner både nært og fjernt.

Den norske ordlisten vi benytter er NSF-ordlisten, som er laget av Norsk scrabbleforbund. Vi er klar over at det vi tilbyr kan brukes til å jukse. Scrabbleforbundet ønsker å gjøre oppmerksom på at de tar avstand fra juks.

Tilbake til hovedsiden